Rólam

Húsz éve annak, hogy Kézművestáborom megnyitotta kapuját! Debrecen-DOMBOSON!

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy nekem volt Debrecenben először olyan szervezett gyermek táborom, ahol az 5-12 éves gyermekek nem csak egy kiválasztott népi kismesterség alapjaival ismerkedtek meg, hanem a hét minden napján a kézműves tevékenységek mellett olyat is felfedeztünk, hogy a tojás nem a dobozon terem, hanem a búbos tyupika tojja. És a borsószem zöld házacskában kerekedik; és mikor már szép kerek, akkor kiszabadítjuk zöld csőházából és mielőtt szétgurult vitaminbombaként megettük. Megtanultuk, hogy a petrezselyem és a sárgarépa levele is „cakkos”, de másképpen.

Mindenkinek köszöntünk, együtt dolgoztunk, együtt főztünk, együtt játszottunk! Mindent közösen készítettünk, amit pénteken bemutattunk a szülőknek MINI kiállítás keretén belül.

CSODA szépek voltak ezek a nyarak, túlzás nélkül mondhatom, hogy szép napokat töltöttünk. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy volt gyermekem Angliából, Amerikából, Afrikából, Ír- és Svédországból, de legtöbben természetesen Magyarországról, Debrecentől Szegedig, Budapesttől Sopronig, Miskolctól Mátészalkáig.

De mint minden nótának egyszer vége van. GYEREKTÁBOROM IS befejeztem az elmúlt nyáron. Fájó szívvel ugyan, de megtettem.


MOST KÉZMŰVESHÁZAM ALKOTÓMŰHELYÉBE felnőtteket várok!!

KÉZMŰVES TANFOLYAMOKAT SZERETNÉK szervezni, ahol egy-egy népi kismesterségnek az alapjait megtanuljuk, és a többi már a TE alkotó kedvedtől, ráfordított idődtől, a gyakorlástól alakul azzá amivé szeretnéd.

Arra gondolok, hogy megmarad egy különleges szép hobbinak, vagy többet akarsz és kiegészíted a fizetésed, vagy még többet akarsz és megélhetéssé fejleszted… Az elhatározás, majd a döntés a TIED!

A lehetőséget ne szalaszd el!! Válassz! Keress! Tanulj!!!

 

12 ALKOTÓ TEVÉKENYSÉGET AJÁNLOK NEKED:

 1.       GRILLÁZS KÉSZÍTÉS
 2.       MÉZESKALÁCS KÉSZÍTÉS
 3.       BÚTORFESTÉS
 4.       DÍSZÍTŐFESTÉS
 5.       ÜVEGFESTÉS
 6.       SELYEMFESTÉS
 7.       TEXTILFESTÉS
 8.       PORCELÁN FESTÉS
 9.       AGYAGOZÁS
 10.       GRAVÍROZÁS
 11.       TŰZZOMÁNC
 12.       ÉS MÉG VALAMI MÁS…

Top